Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cukier 8 łyżeczek
jabłka 8 sztuk
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

1. Ryż ugotować.
2. Jabłka pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć z niewielką ilością wody.
3. Ryż podzielić na 4 cześci, a jabłka na 3 części. Jedną część ryżu wyłożyć do naczynia żaroodpornego, kolejno wyłożyć jabłka, postępować tak z każda warstwą, tak by na samej górze znajdował się ryż. Każdą warstwę jabłek posypać 2 łyżeczkami cukru i cynamonem. Na wierzch ułożyć masło.
4. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem ok 40 min w temp 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak