Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
kostka warzywna Kucharek 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
cukier 1 łyżka
cynamon 1 szczypta
ryż biały 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ugotować dwie torebki ryżu w woreczkach (na pół twardo). Dodać łyżeczkę soli. Dodać jeszcze do tego (przed gotowaniem) 1 kostkę warzywną. Jabłka umyć i obrać ze skórek. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ryż wyłożyć z torebek. Dać do naczynia żaroodpornego. Dać na to starte jabłka. Posypać 1 łyżeczką cukru i szczyptą cynamonu. Zapiec ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i podawać (jeszcze ciepłe) na talerze. Można posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 19.01.2014 10:53
lubie taki ryż
Zdzisław 19.01.2014 10:51
dobry podwieczorek dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak