Ryż z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • jabłka

    2 szt
  • cynamon

    do smaku
  • brązowy cukier

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążami gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Pokrojone jabłka wkłądamy do garnka , podlewamy wodą , dodajemy goździki i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy aby jabłka nam się nie przypaliły. Gdy jabłka się rozsmażą dodajemy cukier do smaku i mieszamy. Ugotowany ryż wykłądamy na talerz , wykłądamy jabłka na ryż i posypujemy cynamonem i odrobiną cukru. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 06.06.2013 21:41
smaczne i proste:):) takie tez lubię
kamyk 17.05.2013 22:05
jak ja dawno nie jadłem, a bardzo lubię
Ewelina47 24.04.2013 09:28
pycha, ja uwielbiam ryż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat