Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jabłka 2 szt
cynamon do smaku
brązowy cukier do smaku
Goździki całe Prymat 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążami gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Pokrojone jabłka wkłądamy do garnka , podlewamy wodą , dodajemy goździki i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy aby jabłka nam się nie przypaliły. Gdy jabłka się rozsmażą dodajemy cukier do smaku i mieszamy. Ugotowany ryż wykłądamy na talerz , wykłądamy jabłka na ryż i posypujemy cynamonem i odrobiną cukru. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 06.06.2013 21:41
smaczne i proste:):) takie tez lubię
kamyk 17.05.2013 22:05
jak ja dawno nie jadłem, a bardzo lubię
Ewelina47 24.04.2013 09:28
pycha, ja uwielbiam ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak