Ryż z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • jabłka

    3 szt
  • cynamon

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowani, Jabłka myjemy, obieramy cienko z skórki, wydrążamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dy ryż jest miękki, wyciągamy go z woreczka , wsypujemy do miski, dodajemy jabłka, mieszamy, cukier oraz cynamon dodajemy do smaku, dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 10.06.2013 10:05
lubię takie jedzonko
Anna152 26.01.2013 08:05
pycha
mela25 23.01.2013 19:13
Bardzo dobry
Wafelek2601 10.01.2013 15:53
Bardzo lubię
Seba 08.01.2013 08:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat