Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 1/2 szklanki
bulion
masło 2 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
ugotowana marchew 1 sztuka
por 1 kawałek
przyprawy
podgrzybki 1 1/2 obgotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grzybami

Kroki postępowania

1
Ryż opłukać i po odsączeniu przesypać do garnka, następnie zalać bulionem ( 1 cm powyżej ryżu) i ugotować. Na patelni stopić masło i podsmażyć na nim obgotowane grzyby do grzybów dodać śmietankę, doprawić sola oraz pieprzem i razem dusić do momentu zgęstnienia.
Krok 1 - Ryż z grzybami foto
2
Przygotowane grzyby dodać do ugotowanego ryżu, doprawić do smaku mi smakowało jak było tak bardziej pikantnie na koniec dodać pokrojoną w paseczki marchew oraz por i delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Ryż z grzybami foto
3
Przed samym podaniem danie posypać startym serem.
Krok 3 - Ryż z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 31.10.2013 21:37
pyszne i pięknie podane
IwonaDD 31.10.2013 15:59
pyszne risotto
adelajda 31.10.2013 11:46
szybki obiadek :)
gosia561 31.10.2013 10:28
ekstra połączenie
Melania 31.10.2013 09:57
Wspaniałe danie, lubię takie sosiki :)
Ania321 31.10.2013 09:29
smaczne danie :)
Aleksandra/Olcia 31.10.2013 09:19
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak