Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z filetem i sałatką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka:
kapusta pekińska pół sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
majonez
ryż
kostka warzywna 1 sztuka
roladki
filet z kurczaka 2 sztuki
ser żóły 2 plasterki
szynka 2 plasterki
sól 1 szczypta
ryż biały 1 (w torebkach)
pomidor 2 (kawałeczki)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z filetem i sałatką

RYŻ: W naczyniu ugotować ryż z torebki z kostką warzywną. SAŁATKA: Kapustę poszatkować. Dodać pokrojony w kostkę pomidor i ogórek kiszony. Przyprawić i zalać majonezem. Wymieszać. ROLADKI: Rozbite filety z obu stron posolić. Na każdy filet kłaść po plasterku sera i szynki. Do środka włożyć kawałki pomidora. Panierować i smażyć na oleju. Wyłożyć na talerze. Posypać ryż przed podaniem koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 19.01.2014 14:22
Smakowite danie:)
Monika10 19.01.2014 13:57
obiadek pyszności
gosia47-47 19.01.2014 13:55
@Mysiunia: może tak to wygląda na zdjęciu. Mięso było dobrze usmażone, bardzo dobre. Smażone było dość długo...
Mysiunia 19.01.2014 13:33
Przepis świetny, ale mam wrażenie że w środku roladki mięso jest surowe?
Konczi 19.01.2014 13:26
smaczny obiad
Lis 19.01.2014 13:24
Pyszny pomysł na obiad:)
iwi 19.01.2014 13:21
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak