Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
filet z kurczaka 1 szt
ogórki konserwowe 6 szt
oliwa 3 łyzki
kukurydza w puszce 4 łyzki
jajko 1 szt
pieprz
curry 1/2 łyżeczki
sól
ryż brązowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z dodatkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć pokrojone grubo cebule, gdy lekko zmiękną dodajemy pokrojonego w małą kostkę fileta z kurczaka.
Krok 1 - Ryż z dodatkami foto
2
Gdy mięso będzie podsmażone, dodajemy ryż, następnie ogórka pokrojonego w kostkę, kukurydzę odcedzoną z zalewy i wymieszać.
Krok 2 - Ryż z dodatkami foto
3
Na końcu dodajemy jajko, doprawiamy lekko solą, pieprzem i curry. Całość wymieszać i smażyć tak długo aż jajko całkiem się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak