Ryż z cebulą, groszkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    7 sztuk
  • groszek konserwowy

    100 gramów
  • pomidory krojone z puszki

    100 gramów
  • czosnek

    1 ząbek
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu do miękkości.
Cebulę obrać i pokroić w paski. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę i pieczarki podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć aż cebula zmięknie. Zalać wodą i chwilę dusić, następnie dodać groszek, pomidory oraz ryż. Przyprawić curry, solą i pieprzem. Podawać do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat