Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z botwinką na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
botwinka 1 pęczek
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
por 1 kawałek
marchew 1 szt
bulion 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z botwinką na ciepło

Ryż gotujemy.
Botwinkę myjemy i drobno kroimy łodyżki i liście.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Cebulę i por kroimy .
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy .
Do cebuli dodajemy warzywa podsmażamy chwilę .Wlewamy cżęść bulionu chwilę gotujemy doprawiamy pod koniec dodajemy ryż mieszamy jeżeli trzeba wlewamy jeszcze trochę bulionu .podgrzewamy .
Podajemy na ciepło posypujemy koperkiem .

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.06.2015 00:20
wspaniały pomysł !!!!!!
gusia1000 27.06.2015 19:08
Pomysłowo.
pestka 27.06.2015 09:06
pyszna kolacja
Franciszek 27.06.2015 08:49
Super pomysł
gosia56 27.06.2015 08:23
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
barbara11561 27.06.2015 08:19
Bardzo apetycznie wygląda
fotoviderek 26.06.2015 23:54
Pięknie podane :)
Renata9 26.06.2015 22:23
Smaczne jedzonko
Katarzyna59 26.06.2015 22:11
przepyszny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak