Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z boczkiem i kapustą pekińską

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż basmati 100 g
boczek wędzony 50 g - chudy
boczek parzony 50 g - chudy
kapusta pekińska 100 g
bulion warzywny 150-200 ml
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z boczkiem i kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Boczek wędzony i parzony kroimy w paseczki, kapustę szatkujemy.
Krok 1 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto
2
Na patelni teflonowej zarumieniamy boczek.
Krok 2 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto
3
Dodajemy kapustę, podlewamy bulionem i dusimy 10 minut
Krok 3 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto
4
Ryż gotujemy na sypko, wsypujemy na patelnie, mieszamy.
Krok 4 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto
5
Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Krok 5 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto
6
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Krok 6 - Ryż z boczkiem i kapustą pekińską  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.01.2016 21:33
Super danie :)
Renata9 06.01.2016 20:40
Pyszny obiadek :-)
Malinka 06.01.2016 19:56
Szybko i smacznie, tak lubię !
W poszukiwaniu inspiracji 06.01.2016 19:07
Ciekawy mix smaków :)
IKrakowianka 06.01.2016 18:45
smaczne połączenie
Gracer 06.01.2016 18:42
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak