Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w powidłach śliwkowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
powidła śliwkowe 100 gram
cynamon Prymat 3 łyżeczki
wiórki kokosowe 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w powidłach śliwkowych

Kroki postępowania

1
Ryż zagotowuję do miękkości. Nakładam do foremki żaroodpornej do 3/4 jej wysokości i ugniatam. Posypuję cynamonem.
Krok 1 - Ryż w powidłach śliwkowych foto
2
Nakładam powidła śliwkowe, posypuję wiórkami kokosowymi.
Krok 2 - Ryż w powidłach śliwkowych foto
3
Zapiekam w temp. 180 stopni. Odwracam foremkę do góry nogami nad talerzem (jeśli ryż dobrowolnie nie chce odpaść proponuję najpierw nożem delikatnie podważyć brzegi i powtórzyć czynność:)).
Powidłami rysuję serce :) Smacznego!
Krok 3 - Ryż w powidłach śliwkowych foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.03.2014 12:46
smakowicie u ciebie
SmakolykiJoanny 14.02.2013 09:39
przyje te do konkursu
tessinka 02.02.2013 21:29
ładnie wygląda
Magula 02.02.2013 19:16
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak