Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z warzywami i wołowiną

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 150 g
żółta fasolka szparagowa 150 g
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka , cukrowa
antrykot wołowy 500 g
ryż 200 g
wino czerwone 200 ml
pasta curry 1 łyżka
bulion mięsny 1 szklanka
masło klarowane 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z warzywami i wołowiną

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroimy w paski , zalewamy winem , odstawiamy na 30 min
Krok 1 - Ryż smażony z warzywami i wołowiną foto
2
Warzywa myjemy. Fasolkę oczyszczamy , odcinamy końce. Papryki oraz cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło , smażymy warzywa przez 10 min co chwila mieszając. W między czasie doprawiamy pastą curry oraz przyprawami. Ryż gotujemy na pół twardo , odcedzamy.
Krok 2 - Ryż smażony z warzywami i wołowiną foto
3
Do warzyw dodajemy wołowinę oraz ryż ,przesmażamy chwilę , zalewamy bulionem. Dusimy całość do odparowania płynu.
Krok 3 - Ryż smażony z warzywami i wołowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 24.08.2015 18:02
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak