Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 300 g
pomidory 500 g
oliwa 50 g
masło 30 g
groszek konserwowy 250 g
boczek wędzony 50 g
czosnek 2 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 30 (łagodny)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po włosku

Ugotować ryż na sypko,a następnie wymieszać z tartym serem.Pomidory umyć,sparzyć,obrać ze skórki,pokrajać w cząstki i dusić na oleju wraz z przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem,aż sos będzie gęsty.Boczek pokrajać w kostkę,zasmażyć połączyć z groszkiem.Porcje ryżu polać sosem,a na wierzch nakładać groszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak