ryż po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    300 g
  • pomidory

    500 g
  • oliwa

    50 g
  • masło

    30 g
  • groszek konserwowy

    250 g
  • boczek wędzony

    50 g
  • czosnek

    2 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    30 (łagodny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko,a następnie wymieszać z tartym serem.Pomidory umyć,sparzyć,obrać ze skórki,pokrajać w cząstki i dusić na oleju wraz z przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem,aż sos będzie gęsty.Boczek pokrajać w kostkę,zasmażyć połączyć z groszkiem.Porcje ryżu polać sosem,a na wierzch nakładać groszek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat