Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż petersburski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 25 dag
cebula 1 szt
olej
biała kapusta 25 dag
zielona papryka (świeża) 1 szt
pieczarki 15 dag
czosnek 1 ząbek
bulion 1 litr
sól
ryż 10 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż petersburski

Mięso kroimy na małe kawałki.Czosnek i cebulę siekamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne,razem z kapustą kroimy w paski.Pieczarki kroimy w plastry.Cebulę zrumieniamy na oleju.Razem z mięsem smażymy 5 minut.Dodajemy kapustę, paprykę, pieczarki i czosnek.Mieszamy i dusimy 10 minut. Wlewamu bulion.Doprawiamy solą i papryką. Wsypujemy ryż i dusimy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak