Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na truskawkowo

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
ser biały 1 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szkl
truskawki 3 garści
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na truskawkowo

Truskawki oczyścić, opłukać i pokroić, włożyć do rondla, podlać trochę wodą i podgrzewać aż truskawki puszczą sok. Zagotować.
Gdy zaczną się rozpadać dodać cukier do smaku i wymieszać.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć.
Wymieszać z cukrem waniliowym. Wyłożyć na talerze, polać serem wymieszanym ze śmietaną i sosem z truskawek.Jeśli lubimy słodko doprawiamy cukrem wg smaku.
Można też ryż ubić w kubeczkach i wyłożyć na talerz i podać jak na zdjęciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 11:27
wspaniały deserek:-)
gosia56 16.02.2013 11:12
ależ to musi być pyszne
miroslawa 16.02.2013 06:58
bardzo fajna wersja
Juleczka20 15.02.2013 21:50
pysznie
pajbek 15.02.2013 20:58
Super smaczne :-)
katarzynka455 15.02.2013 14:56
dziękuję za miłe komentarze
Beata61 15.02.2013 14:50
urozmaicenie dla jabłek, a do tego jak ślicznie sie prezentuje :)
nogawkuchni 15.02.2013 14:48
Bardzo smakowita wersja ryżu na słodko, świetna propozycja, czy to na deser, czy na posiłek,sycące i pyszne, wygląda zachęcająco i apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak