Ryż duszony z warzywami

Ryż duszony z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • papryka czerwona

    1/4 sztuka
  • papryka żółta

    1/4 sztuka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • masło

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryż duszony z warzywami

Warzywa kroimy w kostkę i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy na sypko i przekładamy do go warzyw. Całość dusimy ok. 5-7 minut, doprawiamy wg uznania. Można dodać np. kukurydzę lub groszek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat