Ryż duszony z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • papryka czerwona

    1/4 sztuka
  • papryka żółta

    1/4 sztuka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w kostkę i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy na sypko i przekładamy do go warzyw. Całość dusimy ok. 5-7 minut, doprawiamy wg uznania. Można dodać np. kukurydzę lub groszek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat