Ryszotka

Ryszotka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    16 dag
  • żółtko jajek

    4
  • kwaśna śmietana

    2-3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryszotka

Placek zamiesić na stolnicy i podzielić na 2 jednakowe , posmarować placki powidłem i ubić z 4 białek 30 dag cukru pudru pianą na gorąco dodać 0,5 szklanki siekanych orzechów i posmarować na wierzch .Po upieczeniu przełożyć masą plackami do środka KREM : 6 łyżek cukru , 1 szklanka mleka , cukier waniliowy . Utrzeć 1/2 kostki masła i dodać wystygnięty krem i przełożyć placek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat