Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze w marynacie octwoej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżeczki
cukie 2 łyżeczki
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: rydze w marynacie octwoej

Grzybki obgotowujemy około 20 min w osolonej wodzie ,dajemy łyżkę soli na litr wody . |Po wyjęciu odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Następnie przygotowujemy zalewę: z cukru,soli,octu i gotujemy około 15 minut. Zalewamy słoiki i pasteryzujemy ok.20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 26.10.2012 12:45
grzybki, grzybki ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak