Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
ocet 1 szkl
woda 2 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 2 Łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
olej
cebula

Porada

Ryby powinny postać w zalewie co najmniej 2 dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w occie

Ryby przyprawić i obtaczać w mące i smażyć na średnim ogniu.
Do słoika włożyć pokrojoną w grubsze plastry połowę cebuli, 2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.Włożyć usmażone ryby,przykryć je plastrem cebuli,zalać zalewą i zakręcić słoik. Zalewa 2 szklanki wody zmieszać z szklanką octu,doprawić 2 łyżeczkami cukru, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu czarnego.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darekkk 03.01.2016 11:59
apetyczne:P
halina17 02.01.2016 15:52
dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak