Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryby naleśnikowe w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
Zalewa:
woda 3 szklanki
ocet 0,5 szklanki
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
filet z dowolnej ryby 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryby naleśnikowe w zalewie

Kroki postępowania

1
Wodę, piwo, jajko, mąkę mieszamy aby powstało gładkie ciasto naleśnikowe, odstawiamy. Filety rozmrażamy i osuszamy. Posypujemy przyprawami i kroimy na zgrabne kawałki. Kawałki ryby maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 1 - ryby naleśnikowe w zalewie foto
2
Wodę gotujemy z octem, liściem, zielem, dodajemy cukier i kucharka. Gdy zalewa się zagotowała wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i zdejmujemy zalewę z ognia, studzimy.
Krok 2 - ryby naleśnikowe w zalewie foto
3
Przestudzoną zalewą zalewamy ułożone w pojemniku usmażone ryby i odstawiamy do lodówki na minimum 2 dni.
Krok 3 - ryby naleśnikowe w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.07.2013 08:33
przepyszne !!!!! super pomysł!
Ewa6274879 11.01.2013 23:23
bardzo dobre!
misia53 11.01.2013 12:36
świetna jest taka rybka
m1monika 07.01.2013 15:05
brzmi ciekawie :-)
alaaa 02.01.2013 20:56
pomysłowo i ciekawie
gosia56 02.01.2013 19:38
ciekawy
cooleczka 02.01.2013 19:25
coś nowego
V_kuchareczka 02.01.2013 18:38
Rewelacja
Joannasz3190 02.01.2013 18:07
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak