Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybno ziemniaczane kotleciki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 płaty
ziemniaki ugotowane 4 szt
ser cheddar 100 g
koperek 2 łyzki
szczypior 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybno ziemniaczane kotleciki

Kroki postępowania

1
Rybę , ja użyłam mintaja mielimy w maszynce do mięsa , tak samo ziemniaki ugotowane , też mielimy .
Ser ścieramy na tarce dodajemy do miski.
Zieleninę szatkujemy .
Cały farsz doprawiamy i wyrabiamy na jdnolitą masę , ja nie używałam jajka , bo konsystencja dawała się łatwo formować .
Krok 1 - Rybno ziemniaczane kotleciki foto
2
Każdy pulpecik obtaczamy w bułce tartej i smaczymy na oleju .
Krok 2 - Rybno ziemniaczane kotleciki foto
3
Kotleciki podajemy z sałatką lub warzywami , smaczne i na zimno i ciepło .
Krok 3 - Rybno ziemniaczane kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 10.06.2013 09:05
bardzo smacznie wygląda
Anna133 07.06.2013 08:34
Nowa wersja ale do powtórzenia na pewno
marta1221 06.06.2013 22:23
nowa wersja ryby
Anna133 06.06.2013 09:53
a ja robiłam pierwszy raz i jestem zachwycona .
gosia56 06.06.2013 09:51
robiłam kiedyś podobne są pyszne
Katarzyna59 06.06.2013 09:48
bardzo smaczne
paulina2157 06.06.2013 09:47
świetny pomysł zabieram do ulub.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak