Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne roladki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
ostra musztarda 8 łyżeczek
masło 4 łyżki
sok z jednej cytryny
miód 8 łyżeczek
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
filety rybne 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne roladki

Ryby umyć i osuszyć.Masło stopić na patelni a gdy lekko ostygnie dodać sok z cytryny,sól i pieprz.Czosnek zmiażdżyć,wymieszać z miodem i musztardą.Smarować grubą warstwą jedną stronę filetów.Posypać natką i zwinąć w roladkę.Spiąć wykałaczką.Zrolowane ryby ułożyć w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym,zalać cytrynowym masłem i zapiekać ok. 30 minut w temp.180°C.Przed podaniem posypać jeszcze natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.04.2013 18:40
bardzo smaczne
gosia1988 18.04.2013 10:13
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak