Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne risotto

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 szt
ryż 20 dkg
cukinia 20 dkg
pomidory 2 szt
czosnek 2 ząbki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne risotto

Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Kiedy zbrązowieje wyrzucić i wsypać ryż. Po 3-4 minutach zalać wodą (wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż ryżu). Posolić. Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić drobna kostkę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do ryżu. Przyprawić. Wymieszać.

Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż ryba zmieni kolor na biały. Pod koniec duszenia dodać koperek. Wymieszać. Podawać gorące. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarek123 08.03.2014 09:12
Risotto, mniam.. :)
Konczi 08.03.2014 08:59
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak