Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybne rilletes

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
łosoś wędzony plastry 100 g
serek śmietankowy 100 g
tymianek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: rybne rilletes

Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury. Małą szklanką wycinać kółka jak przy cieście na pierogi. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upieczone kółeczka przestudzić, a następnie smarować kleksami serka kanapkowego, ja użyłam śmietankowego. Na każdym kleksie z serka ułożyć plasterek łososia. Posypać delikatnie tymiankiem i oregano. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!
/przepis podpatrzony w magazynie kulinarnym Kuchnia/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.11.2014 21:27
świetnie wyglądają
teresa18 02.11.2014 10:33
ładnie się prezentuje
Magula 02.11.2014 08:21
wygląda apetycznie
jasiek 02.11.2014 02:16
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak