Rybne krokieciki

Rybne krokieciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filet z dowolnej ryby

    20 dag - ugotowane
  • ziemniaki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • żółtka

    1 szt
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • bułka tarta

  • jajko

    1 do panierowania
  • olej do smażenia

Sos

  • powidła śliwkowe

    10 dag
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • ocet winny

    1 łyzka
  • sos chili

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybne krokieciki foto
Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy
Krok 2 - Rybne krokieciki foto
. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Rybne krokieciki foto
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Rybne krokieciki foto
Podaję z śliwkowym sosem chilli.
Sos -
Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać, aż składniki się połączą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

23.01.2015 09:59
Wspaniałe danie!

gosia56

19.12.2014 13:27
robiłam kiedyś były pyszne;)

erym

19.12.2014 12:41
bardzo apetyczne, ostatnio zrobilam podobne...

Edith85

18.12.2014 14:21
smakowite kotleciki :)

Pyszota

18.12.2014 11:56
świetnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat