Rybne kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

    0,5 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • jajko

    2
  • przyprawy

  • olej

  • koperek

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem. Zieleninkę drobno siekamy. Rybę kroimy w małe kawałeczki, dodajemy jajka, bułkę tartą, zieleninę oraz przyprawy (sól, pieprz), mieszamy i formujemy kotleciki. Na patelnie, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kotleciki obtoczone w bułce tartej i smazymy na jasnozłoty kolor. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat