Rybne babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • masło

    100 gram
  • smalec

    2 łyżki
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Nadzienie:

  • ryba np mintaj

    2 płaty
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    3 łyzki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy więcej maki. Ciasto zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, wykrawamy kółka i wylepiamy foremki, ciasto w foremkach nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok.20-25 min w temp.170 stopni.
Nadzienie:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostke cebule, gdy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy ok.15 min. W między czasie sparzamy pomidory i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i dodajemy do ryby i cebulki, smażymy ok 15 min aby sok z pomidorów odparował, na końcu dodajemy kukurydze i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. Przestudzony farsz nakładamy na wystudzone babeczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmors 30.09.2013 12:35
ciekawa przekąska
Olga_SK 29.09.2013 16:16
Dobry pomysł :)
SylwiaMagdaSabin 29.09.2013 15:14
bardzo ciekawe z ryba
adelajda 29.09.2013 14:21
ciekawy przepis :)
Paolcia 29.09.2013 13:47
super przepis ;)
paulina2157 29.09.2013 13:42
ciekawy pomysł
sylwia_mc 29.09.2013 12:40
świetny pomysł
Ewa 29.09.2013 12:12
Oryginalna przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat