Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
masło
100 gram -
smalec
2 łyżki -
mąka kukurydziana
1/2 szklanki -
mąka pszenna
1 szklanka -
żółtko jajek
1 sztuka -
sól
1/2 łyżeczki -
Nadzienie:
-
ryba np mintaj
2 płaty -
cebula
2 sztuki -
pomidory
2 sztuki -
kukurydza
1/2 puszki -
sól, pieprz
do smaku -
olej
3 łyzki -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Nadzienie:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostke cebule, gdy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy ok.15 min. W między czasie sparzamy pomidory i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i dodajemy do ryby i cebulki, smażymy ok 15 min aby sok z pomidorów odparował, na końcu dodajemy kukurydze i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. Przestudzony farsz nakładamy na wystudzone babeczki.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się