Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybki marynowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 2 kg
ocet 10 % 2 szkl
sól 1,5 łyżki
woda 6 szkl
cebulka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybki marynowane

Kroki postępowania

1
Ryby kroimy na kawałki. Ja użyłam Miruna.
Krok 1 - Rybki marynowane foto
2
Podsmażamy rybę na oleju.
Krok 2 - Rybki marynowane foto
3
cebulkę kroimy w krążki, posolić i odstawić na 30 min.
Krok 3 - Rybki marynowane foto
4
W garczku (moze być wiaderko lub cokolwiek innego)układamy kolejno: cebula, warstwa ryb,cebula, ryby i tak do wyczerpania składników.
Krok 4 - Rybki marynowane foto
5
Na końcu zalewamy to wszystko zalewą.
Zalewa: wode zagotować, dodać liść laurowy, ziele angielskie potem dodac sól i ocet.
Przykryć i odstawić rybki w chłodne miejsce by sie zamarynowały.
Krok 5 - Rybki marynowane foto
6
Smacznego:)
Krok 6 - Rybki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.01.2014 16:58
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak