Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z papryką i ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
jajko 3
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
ananas w puszce
marchew
papryka marynowana
olej
cukier
woda
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z papryką i ananasem

Rybkę solimy i peprzymy. do miski dodajemy mąkę ( po 4 łyżki pszennej i ziemniaczanej )i proszek do pieczenia, dodajemy jajka i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W momencie gdy mamy gotową masę to w niej zanużamy rybkę aby całe masa pokryła nam rybę i wrzucamy na patelnie. Gdy mamy już usmażoną całą rybę przygotowujemy sos .

Obieramy marchew i trzemy ją na tarce ( najlepiej średnie oczka ). Paprykę marynowaną oraz ananas kroimy najlepiej w kostkę. wrzucamy marchew ananasa i paprykę na rozgrzaną patelnie ( oczywiście olej ) możemy dodać jeszcze trochę soku z ananasa by dodatkowo wzbogacić smak i całość dusimy od 5 do 10 minut dodajemy czosnek ( zgnięciony) doprawiamy i robimy zasmażkę z mąki . gdy mamy cały sosik gotowy wkładamy do niego rybę i mamy gotowe danie PALCE LIZAĆ :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak