Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka smażona w cieście w czerwonym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba surowa 1 kg
ciasto: mąka 1 szklanka
jajko 1
woda 1/2 szkl
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sos warzywny:
cebula 4
papryka konserwowa 3/4 szklanki
ogórek konserwowy 3/4 szklanki
SOS II
woda 1 szk
olej 1 szk
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
cukru 3-5 łyżek
ketchup 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka smażona w cieście w czerwonym sosie

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić w kawałki. Przygotować ciast maczać rybę i smażyć na oleju z obu stron.
Krok 1 - Rybka smażona w cieście w czerwonym sosie foto
2
Przygotować sos warzywny: cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju. Ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać razem z cebulką.
Następnie przygotować sos II i połączyć oba sosy.
Krok 2 - Rybka smażona w cieście w czerwonym sosie foto
3
Do przygotowanej sporej salaterki (najlepiej przezroczystej) układamy warstwami :
RYBA
SOS
RYB
SOS
Można podawać na zimno oraz na ciepło
Krok 3 - Rybka smażona w cieście w czerwonym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 23.02.2013 20:57
Mniam mniam rewelacja
Katarzyna34 11.02.2013 09:27
U mnie był to minataj, akurat taka kupił mi mąż :) ale można użyć takiej ryby jaką lubi się najbardziej
Beatris 09.02.2013 13:48
Napisz jeszcze jakiej ryby użyłaś, bo to ważne.
gosia56 09.02.2013 12:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak