Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
margaryna 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
catryna 3 plasterki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka

Kroki postępowania

1
Mintaja rozmrażamy, dodatkowy wyciskamy go jeszcze gdyż zapewne ma w sobie jeszcze sporo wody, a im mniej tym lepiej nam sie spiecze.
Krok 1 - Rybka foto
2
Dzielimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące, wczesniej deliaktnie posypując go solą
Krok 2 - Rybka foto
3
Margarynę rozpuszczamy wraz z oliwą na patelni, dodajemy posiekaną cebul i wycisniety czosnek. Po ok 4 minutach smażymy na patelni tej naszego minataja z dwóch stron.

Rybę wyjmujemy na talerzyk, skrpiamy sokiem z cytyrny. Jeżeli mammy ochote podajemy wraz z cebulą z patelni:)
Krok 3 - Rybka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 01.05.2013 19:10
Ja zawsze panieruję w bułce i jajku, muszę spróbować z mąką. :)
Konczi 02.01.2013 12:20
lubię rybkę tylko w przepisie mąkę pominięto ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak