Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba ze szpinakiem i serem żółtym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 szt
szpinak mrożony 0,5 op
ząbki czosnku 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
ser żółty 100 g
masło 1 łyzka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba ze szpinakiem i serem żółtym

Filety przekrawamy na pół, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy kawałek ryby nakładamy szpinak i posypujemy startym żółtym serem. Przekładamy do blaszki i pieczemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:33
rybka pod trawką hehehe
Megg 04.03.2014 09:33
wspaniała rybka
JOANNA16 03.03.2014 16:23
pyszna rybka))))
Romanowka 03.03.2014 12:30
pyszne połączenie!
sylwia_sl 03.03.2014 11:57
jak dla mnie rewelacja :)
adelajda 03.03.2014 11:44
lubię ryby w takim połączeniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak