Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
pieczarki 6-7 szt
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
ser żółty 4-6 plastrów
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z pieczarkami

Filety rozmrozić i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Panierować filety w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Pieczarki obrać i dowolnie pokroić, wrzucić na patelnie i odparować. Dodać drobno pokrojoną cebulę, wymieszać i doprawić do smaku.
Usmażone ryby położyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i przykryć serem (ja położyłam ser podwójnie). Zasypać przygotowanymi pieczarkami. Zapiekać do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.05.2017 15:12
Pysznie przyrządzona
Mniam 02.05.2017 23:07
Bardzo smaczna ryba, z chęcią taką zrobię :)
katarzynka455 02.05.2017 22:10
dziękuję pięknie:)
Aleksandra/Olcia 02.05.2017 17:45
mniam,zjadłabym z chęcią
Wafelek2601 02.05.2017 16:35
Pysznie wygląda
Bożena Matuszczyk 02.05.2017 15:23
Wspaniała rybka, bardzo smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak