Ryba z porem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    4 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • majonez

    2 łyż
  • zioła prowansalskie

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • jajko

    1 łyż
  • śmietana

    1 łyż
  • bułka tarta

    do panierki
  • mąka

    do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć przyprawą do ryb. Panierować w roztrzepanym jajku i wymieszanej bułce z mąką.
Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Śmietanę, majonez, zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz.
Krok 3 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę lub plasterki. Pora pokroić w talarki.
Krok 4 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Pieczarki podsmażyć. Pora dodać do pieczarek i chwilę smażyć, aż por zmięknie.
Krok 5 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Rybę polać od góry sosem.
Krok 6 - Ryba z porem i pieczarkami foto
Wyłożyć na sos pieczarki z porem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat