Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z porem i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
por (biała część) 1 szt
pieczarki 10 dag
majonez 2 łyż
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
jajko 1 łyż
śmietana 1 łyż
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z porem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć przyprawą do ryb. Panierować w roztrzepanym jajku i wymieszanej bułce z mąką.
Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.
Krok 1 - Ryba z porem i pieczarkami foto
2
Śmietanę, majonez, zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz.
Krok 2 - Ryba z porem i pieczarkami foto
3
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę lub plasterki. Pora pokroić w talarki.
Krok 3 - Ryba z porem i pieczarkami foto
4
Pieczarki podsmażyć. Pora dodać do pieczarek i chwilę smażyć, aż por zmięknie.
Krok 4 - Ryba z porem i pieczarkami foto
5
Rybę polać od góry sosem.
Krok 5 - Ryba z porem i pieczarkami foto
6
Wyłożyć na sos pieczarki z porem.
Krok 6 - Ryba z porem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak