Ryba z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • kapusta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: mała kapusta, 1 kg filetów rybnych, 2 kostki rosołowe, 2 łyżki masła, pomidor, łyżka mąki ziemniaczanej, filiżanka mleka, utarty żółty ser, jajko ugotowane na twardo, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Cienko poszatkowaną kapustę zalać rozpuszczonym w gorącej wodzie rosołkiem (2 filiżanki) i gotować aż zmięknie. Posiekany pomidor zasmażyć na maśle. Rozprowadzić w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną, dodać pomidor; gotować 10 minut. Dodać mleko i doprawić. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, układać surową rybę na przemian z ugotowaną kapustą. Zalać sosem i piec w piekarniku pół godziny. Po upieczeniu posypać utartym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anita21 27.01.2011 12:32
ooo to musze zrobic mężowi ciekawy pomysł
Ewa104 14.10.2010 19:20
Robiłam kapustę z mięsem mielonym w podobny sposób, z rybą pomysł jest bardzo interesujący.
Smakosz6 11.10.2010 11:23
mniam
buksiak12 27.08.2010 12:15
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:20
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:45
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat