Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ryba z grzybami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj)
2 kg
cebula biała
5-6 sztuk
grzyby suszone
1 garść
olej
1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
mąka
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z grzybami

Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Filety rozmrażamy i suszymy. Cebulę kroimy w talarki. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: rybę, cebulę i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i osypujemy lekko mąką. Układamy kolejne warstwy. Polewamy na koniec olejem i zapiekamy ok godziny w temp. 180\'C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.07.2010 09:17
Bardzo ciekawy przepis i urozmaicenie dla ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak