Ryba z burakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki świeże

    100 g
  • koperek świeży

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

    5 szczypty
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • cebula

    3/4 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • dorsz

    1 sztuka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza należy opłukać i osuszyć. Buraka należy obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Koperek posiekać bardzo drobno. Cebulę pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki. Rybę doprawić solą, pieprzem. Na mięso ryby położyć cebulę, czosnek, buraki, koperek, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na jedną godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Rybę polać sokiem z cytryny i zawinąć bardzo szczelnie w folię aluminiową. Zawiniętą rybę w folię włożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrycia i zapiekać przez 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 19.01.2014 17:49
mniam super
AURELKA 10.09.2013 18:16
przepięknie podana rybka
MAR3STA 11.01.2013 16:31
fajna taka rybka
gosia56 31.12.2012 14:11
ciekawe połączenie
Rafał10 18.12.2012 16:37
kocham rybki... z buraczkiem jeszcze nie robiłam ale połączenie wydaje mi się bardzo trafne :)
Mati13 29.11.2012 19:10
muszę tak spróbować
fictor123 12.11.2012 00:34
musze sprobowac
RenataZ-et 30.10.2012 18:51
przepięknie podana :)
caralajna 19.10.2012 12:01
wygląda fantastycznie
marianp20 18.10.2012 14:52
śliczne zdjęcie i super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat