Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z burakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki świeże 100 g
koperek świeży 1/2 pęczka
sól do smaku 5 szczypty
cytryna 1/2 sztuki
cebula 3/4 sztuki
czosnek 2 ząbki
dorsz 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z burakiem

Dorsza należy opłukać i osuszyć. Buraka należy obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Koperek posiekać bardzo drobno. Cebulę pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki. Rybę doprawić solą, pieprzem. Na mięso ryby położyć cebulę, czosnek, buraki, koperek, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na jedną godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Rybę polać sokiem z cytryny i zawinąć bardzo szczelnie w folię aluminiową. Zawiniętą rybę w folię włożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrycia i zapiekać przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 19.01.2014 17:49
mniam super
AURELKA 10.09.2013 18:16
przepięknie podana rybka
MAR3STA 11.01.2013 16:31
fajna taka rybka
gosia56 31.12.2012 14:11
ciekawe połączenie
Rafał10 18.12.2012 16:37
kocham rybki... z buraczkiem jeszcze nie robiłam ale połączenie wydaje mi się bardzo trafne :)
Mati13 29.11.2012 19:10
muszę tak spróbować
fictor123 12.11.2012 00:34
musze sprobowac
RenataZ-et 30.10.2012 18:51
przepięknie podana :)
caralajna 19.10.2012 12:01
wygląda fantastycznie
marianp20 18.10.2012 14:52
śliczne zdjęcie i super przepis!
Poison1988 18.10.2012 10:08
Ale apetyczna i podane po królewsku :)
adelajda 18.10.2012 09:52
super podane ! na pewno smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak