Ryba w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korniszony

  • papryka konserwowa

  • cebula biała

    6
  • zrobić ciasto naleśnikowe

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ketchup

    3 łyżki
  • ocet

    6 łyżek
  • woda

    2 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • cukru

    8 łyżek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    12 szt.
  • morszczuk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym i pozostawić do wystygnięcia. Zalewę zagotować i potem ostudzić. Korniszony pokroić w paseczki lub jak są małe to w plasterki, paprykę pokroić w paski, cebulę w kostkę i usmażyć ale tak by nie zbrązowiała. Ilość ryby oraz warzyw zależy od tego ile chcemy zrobić tej przystawki. Gdy wszystko juz ostygnie i mamy juz wszystko pokrojone w salaterce układamy warstwami najpierw warzywa potem ryba i następnie warzywa. Zalać to wszystko zalewą i odstawić na 24 h do lodówki. Dobre na imprezę szybko znika ze stołu i jest sycące:):) Polecam:) Foto jest pokazane bez zalewy bo zapomnialam zrobić z ... hehe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 27.08.2010 12:21
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:25
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:48
fajny przepis
patelka 29.07.2010 15:16
super
Kate131 22.07.2010 08:33
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat