Przepis i sposób przygotowania na: Pulled pork z sałatką coleslaw
Sałatka coleslaw:
Do miski włożyć drobno pokrojoną białą kapustę, starte marchewki, pokrojoną cebulkę dymkę i doprawić solą. Następnie dodać majonez, kwaśną śmietanę, musztardę grillową i szczyptę chili. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 45 minut.
Pulled pork:
Do szklanego naczynia wsypać przyprawę do karkówki i brązowy cukier, dodać olej, wodę, ocet i całość mieszać do momentu aż cukier się rozpuści. Łopatkę wieprzową staranie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Wieprzowinę grillować pod przykryciem na rozgrzanym ruszcie przez około 60 minut. Gdy mięso będzie miękkie należy ściągnąć je z grilla i rozdrobnić widelcem. Do wieprzowiny dodać sos BBQ, cebulę dymkę i dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną wieprzowinę podawać na grillowanej bułce z dodatkiem sałatki coleslaw.