Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba świeża 4filety
papryka 1
pomidorki koktajlowe kilka
sok z cytryny 2łyzki
oliwa 2łyzki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w winie

Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwe z oliwek, wkładmy filety, solimy do smaku. Następnie posypujemy czosnkiem i papryke (pokrojonymi w drobną kostkę). Dodajemy sok z cytryny i białe wino. Na koniec przyprawiamy i pomidorki przekrojone na pół. Zapiekamy w piekarniku w temperaturz 220 stopni. Czas pieczenia zależy od rodzaju ryby. Ja zapiekam makrelę 20 -30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak