Ryba w warzywach z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • koperek

  • pieprz

  • papryczka chilli

  • mintaj

    700 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty ryby ja użyłam mintaja myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. Układamy na wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kalafior kroimy w małe róże.Warzywa układamy na rybie. Solimy do smaku i posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Doprawiamy posiekaną papryczką chilli i pieprzem. Podlewamy połową szklanki bulionu warzywnego lub wody. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 28.09.2013 18:37
rybki pyszne
MagdaXXX 28.09.2013 18:28
uwielbiam rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat