Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kilogram
marchew 4 sztuki
seler naciowy
natka pietruszki
cebula biała połowa
chleb czerstwy 3
woda 2 szklanki

Porada

Garnek z gotującymi rybami należy od czasu do czasu potrząsnąć, aby ryby się nie przypaliły.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach

Kroki postępowania

1
Ryby ułożyć na dnie garnka.
Krok 1 - Ryba w warzywach foto
2
Następnie ułożyć na nich wszystkie pozostałe składniki: marchew, czerstwy chleb, cebulę, natkę pietruszki, seler naciowy
Krok 2 - Ryba w warzywach foto
3
Po czym znowu położyć ryby. Tak przygotowane ryby zalać 2 szklankami wody i zagotować aż do miękkości ryb.
Krok 3 - Ryba w warzywach foto
4
Ryby wyłożyć na talerz, a wytworzony sos zmiksować na gładką masę i podawać do wyb.
Krok 4 - Ryba w warzywach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.05.2015 16:24
podoba mi się
Dorian 25.08.2014 08:10
smaczna rybka
caralajna 22.08.2014 17:07
fajny sposób przygotowania, na pewno jest pyszna i aromatyczna taka ryba :)
Christopher 22.08.2014 13:40
Smacznie przyrządzona rybka.
Seba 22.08.2014 13:33
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak