Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2-3 szt
cebula biała 3-4 szt
keczup pikantny 4-5 łyżki
koncentrat pomidorowy
ananas w puszce 1 puszka
sól
sok z cytryny
mąka
olej do smażenia
przyprawa ostra
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie z ananasem

Filet(może być mintaj panga lub dorsz najlepiej bez ości) umyć przyprawić solą,pieprzem skropić sokiem z cytryny odstawić na ok 1 godz. W tym czasie przyrządzamy sos:cebulę zeszklić na oleju do miękkiej cebuli dodajemy pokrojonego ananasa w kostkę i dolewamy sok z puszki dodajemy keczup,koncentrat pomidorowy i smażymy chwilę doprawiamy solą,pieprzem oraz można dodać odrobinę dowolnej ostrej przyprawy. Rybę kroimy na mniejsze części obtaczamy w mące i smażymy. Usmażoną rybę układamy w salaterce na przemian sos,ryba.Można podawać na zimno jak i również na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.01.2013 21:36
to może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak