EWI

Ryba w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba świeża

  • koper świeży

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 12-procentowa

    1 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę płuczemy i odsączamy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę dokładnie mieszamy ze szklanką wody, posiekanym koperkiem i przyprawami i zalewamy rybę. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. na 180 stopni.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 30.01.2014 08:28
smaczna rybka
mariel78 05.12.2013 21:03
przyznam , że w śmietanie tylko śledzia jak dotąd jadłam
EmciaPichci 03.02.2013 11:53
ciekawe :)
treonina 29.11.2012 21:45
świetne!
agogo2 29.09.2012 19:05
smaczne
kamyk 30.08.2012 14:56
ryba w śmietanie... ja nie bardzo lubię taką ale dla znajomych można zrobić
Anna169Hosz 06.06.2012 09:57
Smaczne.
przejs 26.05.2012 09:26
Ryba w śmietanie=palce lizać!
mewilla 21.05.2012 09:16
mniam
Betka 19.05.2012 10:59
na pewno pyszne danie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat