Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomidorach na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 filety
marchewka 1 szt
pomidory krojone 1/2 kartonu
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
groszek zielony 4 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomidorach na ciepło

Mintaja rozmrażamy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. Kroimy go w kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy kawałki ryby . Smażymy ją z obu stron. Dodajemy groszek zielony i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy pomidorami pokrojonymi z puszki. Lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie posypujemy przyprawą suszone pomidory z bazylia i podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.10.2013 08:14
to mi narobilas ochoty na rybke
cukiereczek 06.10.2013 10:58
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak