Ryba w pomidorach na ciepło

Ryba w pomidorach na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    3 filety
  • marchewka

    1 szt
  • pomidory krojone

    1/2 kartonu
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • groszek zielony

    4 mrożony
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba w pomidorach na ciepło

Mintaja rozmrażamy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. Kroimy go w kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy kawałki ryby . Smażymy ją z obu stron. Dodajemy groszek zielony i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy pomidorami pokrojonymi z puszki. Lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie posypujemy przyprawą suszone pomidory z bazylia i podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

aginaa 08.10.2013 08:14
to mi narobilas ochoty na rybke
cukiereczek 06.10.2013 10:58
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat