Ryba w piwnej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    600 g
  • jajko

    2 średnie
  • skrobia ziemniaczana

    2-3 łyżki
  • piwo jasne

    1 szkl.
  • olej do smażenia

  • masło klarowane

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w niewielkie kawałki.
Przełożyć do miski i dolać piwo połączone z musztardą i przyprawami.
Nakryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu osączyć na papierowych ręcznikach, oprószyć skrobią ziemniaczaną, obtoczyć w roztrzepanych jajkach z przyprawami i opanierować w bułce tartej.
Usmażyć na rumiano w mieszaninie oleju i klarowanego masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulette17 03.03.2017 16:34
Uwielbiam ryby i często je robię. Twoja rybka wygląda pysznie i jest złocista. Próbowałam różnych metod przygotowania, ale piwnej marynat, ani ciasta jeszcze nie robiłam :) Pycha :)
Edita 03.03.2017 10:16
fajna rybka
Aleksandra/Olcia 01.03.2017 18:58
mniam mniam
Konczi 01.03.2017 13:35
Wyglądają pysznie, nigdy nie próbowałam takiej kompozycji smaków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat