Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
łosoś
500 g
Farsz
-
kasza jęczmienna
100 g -
pieczarki
50 g -
cukinia
1 szt. -
jajko
1 szt. -
białe wino wytrawne
25 ml -
oliwa
Do smaku
-
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku III, odc. 45: Roladki z łososia
Kroki postępowania








Jeżeli podczas odkrawania skóry z łososia zostanie nam na niej trochę mięsa, to możemy zeskrobać je, drobno pokroić i wrzucić do farszu. Pamiętajmy, że kaszę, z której m.in. powstanie farsz należy ostudzić.![]()
Komentarze (1)