ryba w papilotach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • masło

  • ryba

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oprawiona rybe pokroic na dzwonka ,pokropic sokiem z cytryny, posypac sola, pieprzem i ewentualnie przyprawa ziolowa.Kazdy kawaleczek ryby, z dodatkiem odrobiny masla,zawinac w folie aluminiowa albo w pargamin,ulozyc w brytwannie i wstawic do goracego piekarnika.Piec w zaleznosci od wielkosci kawalkow-20 - 30 minut.Goraca rybe podaje sie z ziemniakami i kapusta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat