Ryba w panierce z mąki i bułki tartej

Ryba w panierce z mąki i bułki tartej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    20 dag
  • bułka tarta

    20 dag
  • przyprawa do ryb

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fliet rozmrozić (jeśłi jest zamrożony)nastęnie podzielić na porcje.
Jajak roztrzepać doprawić do smaku solą.dodać przyprawę do ryb. Kawałk iryb zanurzyć najpierw w jajku następnie w mące, znów w jaku i w bułce tartej,śmażyc na oleju na złoty kolorek z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat