ryba w panierce z curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    500 g
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ryba w panierce z curry foto
Filety myjemy, osuszamy. Posypujemy pieprzem i przyprawą do ryby.
Krok 2 - ryba w panierce z curry foto
Następnie obtaczamy płaty fileta w mące pszennej. Jajka roztrzepujemy. Ryby maczamy w jajku z obu stron.
Krok 3 - ryba w panierce z curry foto
Przyprawę curry wysypujemy na talerzyk. Każdy filet z obu stron obtaczamy w przyprawie.
Krok 4 - ryba w panierce z curry foto
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia się panierki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 27.09.2016 20:59
Dobra ryba.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat